Meny
Startside Smådyrpensjonat Plassbestilling OPPDRETT PRODUKT & TJENESTER Om KOS Veibeskrivelse

Oppdrett av tropiske ferskvanns­fisker

KOS kan tilby salg av egenoppdrettede tropiske ferskvannsfisker. Lokalt vil dyrene bringes med firmabilen, eller du kan hente dem selv. Nasjonalt vil dyrene transporteres med fly. De har gode rutiner for transport av levende dyr.

Oppdrett av fisk

Oppdrett av tropisk akvariefisk

Akvariene

Fiskene oppdrettes i vann av førsteklasses norsk kvalitet. En tredjedel av vannet i alle akvariene skiftes ut minst en gang hver 14. dag.

Akvarieavdelingen består i dag av ca. 100 akvarier og tanker, fordelt på fire rom. Det største er på 2000 liter, videre er det flere akvarier på 450, 360, 350, 250, 200, 100, 90, 75 og ned til 20 liter, tilsammen ca. 12000 liter vann.

I tillegg er det to 1000 liters utendørs tanker til oppdrett av gullfisk og koi.

Nummererte håver

Nummererte håver

Fiskene

Utvidelser er under planlegging. Det tas sikte på å avle opp fisk fra de fleste av de kjente fiskefamiliene. Spesielt satser vi på ciklider og maller. Kun fisker av god kvalitet vil legges ut for salg.

Alle akvarier har egen håv for å sikre anlegget mot sykdommsspredning.

Erfaring

Tor har drevet som akvarist nesten hele livet, og har tatt biologisk hovedfag på adferd hos tropiske ferskvannsfisk. I tillegg har han en allsidig solid faglig biologisk bakgrunn. Han har blant annet oversatt en engelsk akvariebok til norsk. Videre har han som freelancejournalist skrevet et titalls artikler om dyr, og utviklet et nybegynnerkurs i akvaristikk.

KOS har alle offentlige godkjennelser og tillatelser for å kunne drive med kjøp og salg av tropiske fisker.

Prisliste / bestilling