Meny
Startside Smådyrpensjonat Plassbestilling OPPDRETT PRODUKT & TJENESTER Om KOS Veibeskrivelse

Artikkel i Trønderbladet:


Med Afrika-fisk i kjelleren

Kattepensjonat

KATTEHUSET: Her skal pus bo i full pensjon med tilgang til luftegård, mens resten av familien er på ferie, forteller Tor Knudsen.

Av: Harald Langås
Publisert: våren 2005

På småbruket Håggåbakken på toppen av Simens­bakken i Flå bor bybonde, som han titulerer seg sjøl, Tor Knudsen. Han satser på smådyrpensjonat, men tropiske fisker svømmer i kjelleren og snart flakser tropiske fugler på låven.

Med bakgrunn som atfedsbiolog ved avdeling for ferskvanns­fisk ved Vitenskaps­museet, har han sterke faglige kvalifikasjoner for å stelle med tropiske fisker.

Interessene favner imidlertid atskillig videre, og etter at han i fem år har bodd på Håggå­bakken, er han nå i ferd med å realisere sin drøm om et smådyrpensjonat for de aller fleste lovlige kjæledyr som katter, kainner osv. Mens hunder er utelukket. Så er det da allerede mange nok kenneler, smiler han. Han tar også fugler i pensjon og setter ingen andre grenser enn at kattene er vaksinert senest 14 dager før oppholdet, og at det er lovlige kjæledyr det dreier seg om. Akkurat det føler han et spesielt ansvar for, med sin bakgrunn fra museet.

I tillegg til å innrede deler av uthuset med 47 katte­bur og nå en luftegård for katter og kaniner, er planene klare for opp­drett av rasekatter og tropiske fugler på låven.

Tropisk akvarium

TROPISK: Han kaller seg tropisk bonde, og når en kommer ned kjelleren på småbruket Håggåbakken, er det ikke fritt for at tropene strømmer en i møte i form av fargeglade fisk.


Både fugl og fisk

Både fugl og fisk

Knudsen satser bevisst på å ha oppdrett av så vel fugler som fisk som attåtnæring. Sjøl om han beskriver seg sjøl som en "kattkaill", ligger også tropiske fisker hans hjerte nært. I kjelleren har han derfor innredet et tropisk område med steady 25 varmegrader året rundt. Her har han sin akvarieavdeling med hundrevis av tropiske fisk i alle regn­buens farger som svøm­mer rundt i store og små akvarier. Det største akvariet som skal romme 2.500 liter er ennå ikke på plass, men det kommer, forsikrer han.

Han løfter på lokk og viser oss fisk fra Victoriasjøen og Malawisjøen i Afrika. Her driver han oppdrett for salg. Ellers har han også planer om oppdrett av mark til sportsfiskere og tilbyr i tillegg ulike biologiske konsulent­tjenester, kurs og opplæring. Med tiden kanskje også agentur på spesielle biologiske produkter.

Smådyrpensjonatet åpner dørene 1. juni, så da er det fritt fram for en trygg og god oppbevarings­plass for pusen når resten drar på ferie.